Cégmódosítás

Cégmódosítás ügyintézése legegyszerűbben - akár azonnali iratkészítéssel

 

A cégmódosítás jogi értelemben a már bejegyzett gazdasági társaságok adataiban történő változások cégjegyzékbe való bejegyeztetését jelenti, a cégalapítás során irányadó szabályok és törvények alapján.


A cégmódosítás, illetve változásbejegyzés ügyintézésének munkadíja a cégügyvédek.hu szerződött ügyvéd partnerei esetében 30.000 - 100.000 Ft (+ÁFA) között van, az elvégzendő jogi feladatok bonyolultságától, mennyiségétől és gyorsaságától függően.


A leggyakrabban változó adatok: cégnév, székhely, telephely, fióktelephely, tulajdonosok, képviselők, tevékenységi kör, de gyakori az is, hogy a fenti adatok nem változnak, csak a létesítő okiratba foglalt egyéb feltételek vagy jogszabályok.


A cégmódosításra irányuló megbízás úgy jöhet létre, hogy az adott ügyvédi irodát közvetlenül meg kell bízni, meg kell vele egyezni a pontos ügyvédi munkadíjról, pontosan meg kell adni a megváltozó adatokat és tényeket, valamint el kell juttatni a min. 20.000 Ft összegű foglalót az ügyvédi iroda részére!


Ha azonnali cégmódosítás, normál cégmódosítás, illetve lassú cégmódosítás ügyében szeretne megbízást adni a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédnek, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a kiszemelt ügyvédi irodával. A cégmódosítás/változásbejegyzési eljárás sok esetben bonyolultabb és összetettebb, mint a cégalapítás, ezért célszerű telefonon vagy személyesen előzetes konzultációt folytatni. 


Cégmódosítás módjai a cégügyvédek.hu ügyvéd partnereinél


Az azonnali cégmódosítás ügyintézése a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy az adatfelvételt követően az iratszerkesztés azonnal megkezdődik. Az iratok ügyvédi iroda terheltségétől függően, akár néhány órán belül, de még az adatfelvétel napján aláírhatók. Az ügyvéd előtti aláíráshoz szükség van minden érintett személy megjelenésére és személyi okmányaira. Az iratbeküldés, illetve a bejegyzés attól függ, hogy hiányoznak-e esetleg iratok, illetve - székhely módosulás esetén - változik-e Cégbíróság illetékessége. 2012. március 1-től a cégmódosítás bejegyzési határideje 15 munkanap, mely területi illetékességet érintő székhelyváltozás esetén az áttétel jogerőre emelkedésétől számítandó. Ugyancsak 2012. március 1-től - változásbejegyzés esetén - megszűnik az 1 órás cégbejegyzést jelentő egyszerűsített cégeljárás.


Az azonnali cégmódosítás díja 50.000 - 100.000 Ft (+ÁFA) között várható, a pontos díj természetesen az adott ügyvédi iroda és megbízója közötti megegyezéstől függ. A cégmódosítás illetéke: 15.000 Ft, közzététele: 3.000 Ft (kivéve tőkeváltozás). A cégmódosítás végösszegét a tulajdoni lapok lehívásának költsége(i) (hiteles tulajdoni lap másolat: 3.600 Ft / ingatlan) és az ügyben érintett személyek kötelező ügyvédi azonosítási költsége(i) (belföldi személy esetén: 1.670 Ft / fő, külföldi személy esetén: 2.730 Ft / fő) jelentősen befolyásolhatják, illetve növelhetik.    normál cégmódosítás ügyintézése a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy az adatfelvételt követően az iratszerkesztést az ügyvédi irodák 1-2 munkanapon belüli határidőre vállalják, azaz ezen határidőn belül írhatóak alá az iratok. Az ügyvéd előtti aláíráshoz szükség van minden érintett személy megjelenésére és személyi okmányaira. Az iratbeküldés, illetve a bejegyzés attól függ, hogy hiányoznak-e esetleg iratok, illetve - székhely módosulás esetén - változik-e Cégbíróság illetékessége. 2012. március 1-től a cégmódosítás bejegyzési határideje 15 munkanap, mely területi illetékességet érintő székhelyváltozás esetén az áttétel jogerőre emelkedésétől számítandó. Ugyancsak 2012. március 1-től - változásbejegyzés esetén - megszűnik az 1 órás cégbejegyzést jelentő egyszerűsített cégeljárás.


A normál cégmódosítás díja 40.000 - 60.000 Ft (+ÁFA) között várható, a pontos díj természetesen az adott ügyvédi iroda és megbízója közötti megegyezéstől függ. A cégmódosítás illetéke: 15.000 Ft, közzététele: 3.000 Ft (kivéve tőkeváltozás). A cégmódosítás végösszegét a tulajdoni lapok lehívásának költsége(i) (hiteles tulajdoni lap másolat: 3.600 Ft / ingatlan) és az ügyben érintett személyek kötelező ügyvédi azonosítási költsége(i) (belföldi személy esetén: 1.670 Ft / fő, külföldi személy esetén: 2.730 Ft / fő) jelentősen befolyásolhatják, illetve növelhetik.


lassú cégmódosítás ügyintézése a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy az adatfelvételt követően az iratszerkesztést az ügyvédi irodák 3-6 munkanapon belüli határidőre vállalják, azaz ezen határidőn belül írhatóak alá az iratok. Az ügyvéd előtti aláíráshoz szükség van minden érintett személy megjelenésére és személyi okmányaira. Az iratbeküldés, illetve a bejegyzés attól függ, hogy hiányoznak-e esetleg iratok, illetve - székhely módosulás esetén - változik-e Cégbíróság illetékessége. 2012. március 1-től a cégmódosítás bejegyzési határideje 15 munkanap, mely területi illetékességet érintő székhelyváltozás esetén az áttétel jogerőre emelkedésétől számítandó. Ugyancsak 2012. március 1-től - változásbejegyzés esetén - megszűnik az 1 órás cégbejegyzést jelentő egyszerűsített cégeljárás.


A lassú cégmódosítás díja 30.000 - 40.000 Ft (+ÁFA) között várható, a pontos díj természetesen az adott ügyvédi iroda és megbízója közötti megegyezéstől függ. A cégmódosítás illetéke: 15.000 Ft, közzététele: 3.000 Ft (kivéve tőkeváltozás). A cégmódosítás végösszegét a tulajdoni lapok lehívásának költsége(i) (hiteles tulajdoni lap másolat: 3.600 Ft / ingatlan) és az ügyben érintett személyek kötelező ügyvédi azonosítási költsége(i) (belföldi személy esetén: 1.670 Ft / fő, külföldi személy esetén: 2.730 Ft / fő) jelentősen befolyásolhatják, illetve növelhetik.    
Megjegyzés: az ügyvédi irodák egy része áfa-körös, más része áfa-mentes adóalany, ezért van zárójelbe téve a "+ÁFA" szövegrész. Az áfa-körös ügyvédi irodák esetében a díjakat 27%-os mértékű áfa terheli.