Cégalapítás módjai

Cégalapítás módjai

 

A cégügyvédek.hu ügyvédei által nyújtott azonnali cégalapítás, normál cégalapítás és lassú cégalapítás jogi menete, azok jogi eredménye (bejegyzett cég) teljesen megegyezik, ezek csak az iratkészítési határidőkben, a kommunikáció módjaiban (online cégalapítás) és ezekből következően a szolgáltatások gyorsaságában és díjaiban térnek el egymástól.


Az azonnali cégalapítás a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy a cégiratok az adatfelvételtől számított néhány órán belül elkészülnek, azok aláírásra kerülnek és még aznap beküldésre kerülnek a cégbíróságra. Az aláírás pontos időpontjáról az adott ügyvédi iroda és megbízója állapodnak meg.


A normál cégalapítás a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy a cégiratok az adatfelvételtől számított 2 munkanapon belül elkészülnek, aláírásra kerülnek és az aláírás napján beküldésre kerülnek a cégbíróságra. Az aláírás pontos időpontjáról az adott ügyvédi iroda és megbízója állapodnak meg.


A lassú cégalapítás a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy a cégiratok az adatfelvételtől számított 3-6 munkanapon belül elkészülnek, aláírásra kerülnek és az aláírás napján beküldésre kerülnek a cégbíróságra. Az aláírás pontos időpontjáról az adott ügyvédi iroda és megbízója állapodnak meg.TIPP

Hogyan válasszunk ügyvédi irodát cégalapításhoz / cégmódosításhoz?


1. Kérdezzen rá a pontos határidőkre - adatfelvétel - aláírás - iratbeküldés - bejegyzés.


2. Kérdezzen rá a 2012-ben megváltozott törvények leglényegesebb részleteire (pl. adóregisztráció, fokozott adóhatósági felügyelet, összeférhetetlenség stb.).


3. Kérdezzen rá, hogy Önnek mit kell intézni a cégbejegyzésig az aláíráson kívül. Ha ide-oda küldözgetik, akkor ne válassza azt az irodát.


4. Soha ne döntsön csak árak alapján, ellenőrizze az adott ügyvédi iroda gondosságát, gyorsaságát, garanciáit, kényelmi szolgáltatásait.


Mindig tájékozódjon a fenti szempontok alapján, és ha kérdéseire nem kap  megnyugtató választ, akkor ne bízza cégügyeit az adott ügyvédi irodára.