Azonnali cégalapítás

Azonnali cégalapítás részletei


Azonnali cégalapítás - akár az Ön lakóhelyének közelében is


Az azonnali cégalapítás a cégügyvédek.hu oldalon hirdető ügyvédeknél azt jelenti, hogy az egyszerűsített cégalapítás folyamatának a cégbejegyzéshez szükséges teendőit az adott ügyvédi iroda az adatfelvétel napjának végéig elvégzi. 


Ezek a teendők: a tájékoztatás és adatfelvétel, ezen belül cégnév ellenőrzés, ÁFA kör kód választása stb., iratszerkesztés, eljárási költségek megfizetése, tulajdoni lap, az okiratok ügyvéd előtti aláírása, iratbeküldés, stb.) Ahhoz, hogy ügyvédek a folyamatot gyorsan és sikeresen végigvigyék, a megbízók, illetve az érintett személyek precíz együttműködése és személyes megjelenése elengedhetetlen. 


Az azonnali cégalapítás díja 50.000 - 100.000 Ft (+ÁFA) között várható, a pontos díj természetesen az adott ügyvédi iroda és megbízója közötti megegyezéstől függ. A cégalapítás végösszegét a tulajdoni lapok lehívásának költsége(i) (hiteles tulajdoni lap másolat: 3.600 Ft / ingatlan) és az ügyben érintett személyek kötelező ügyvédi azonosítási költsége(i) (belföldi személy esetén: 1.670 Ft / fő, külföldi személy esetén: 2.730 Ft / fő) jelentősen befolyásolhatják, illetve növelhetik. 

Az azonnali cégalapítás iratkészítésének pontos határidejét az adott ügyvédi iroda határozza meg, az ügyvédek többségének álláspontja szerint egy jól szervezett ügyvédi iroda - terheltségétől függően - az okiratokat az adatfelvételtől számított 1-6 órán belül aláírásra elő tudja készíteni.


 

Az iratok cégbírósági benyújtására akkor kerülhet sor, ha az eljáró ügyvédi iroda részére minden okirat az előírt formában és tartalommal rendelkezésre áll, nem maradhat le semmi!

A cégbejegyzés határideje a NAV adóregisztrációs eljárásának időtartamától függően (min.1, max. 8 munkanap) reálisan 2-10 cégbírósági munkanap (A Cégbíróság a bejegyzésről az adószám megállapítását követő 1 munkaórán belül hoz döntést.).